Vanligt ställda frågor

Vi önskar dig en trygg och god upplevelse med Favoritlån.se

Vad är grundkraven för att kunna ansöka om lån?

  • Du måste vara över 20 år gammal.
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden.
  • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär.
  • Du får ej ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Om du ansöker tillsammans med en medlåntagare, ökar chanserna för att din ansökan beviljas.

Är ansökan kostnadsfri?

Ja, ansökan är både kostnadsfri och icke-bindande. Du kan alltid tacka nej om du inte är nöjd med något av dina erbjudanden. Det är först när du skrivit under avtalet som du behöver betala avgifterna. Det kostar ej heller något extra att jämföra låneerbjudanden genom denna tjänst, jämfört med om du ansökt direkt hos de olika långivarna.

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Om du väljer att skriva under avtalet med BankID kan själva ansökningsprocessen göras på en dag. Efter att du skrivit under ditt avtal tar det sen några bankdagar till innan pengarna betalas ut till ditt konto. Exakt hur lång tid det tar varierar beroende på vilken bank du har och vilken långivare du väljer att låna från.

Hur många erbjudanden får jag?

Med en ansökan kan du jämföra erbjudanden från upp till 30 långivare. Det exakta antalet erbjudanden du får beror på vilket lånebelopp och återbetalningstid du väljer, samt hur god din ekonomi är. Kraven för de olika långivarna varierar, och vissa kan ha högre krav än vad som nämns här på vår hemsida.

Vilken ränta får jag?

Din ränta bestäms individuellt efter att en kreditupplysning har gjorts. Därför kan vi ej svara på i förväg exakt vad din ränta kommer bli. Vid ansökningsformuläret finner du dock ett låneexempel och en uppskattad månadskostnad så att du får en ungefärlig kostnad för lånet. Din slutgiltliga ränta kan dock bli lägre eller högre än detta.

Vad kan jag använda pengarna till?

Du kan använda pengarna till precis vad du vill. Anledningen till att vi frågar efter ditt lånesyfte är för att bättre förstå våra kunders behov. Du behöver ej ställa någon säkerhet eller kontantinsats till lånet till skillnad från bostads- eller billån.

Hur förbättrar jag mina chanser att bli godkänd?

Om du vill förbättra dina chanser att bli beviljad kan du ansöka tillsammans med en medsökande. Då delar ni på betalningsansvaret vilket innebär att långivaren tar en mindre risk när de lånar ut till er. Det är dock viktigt att ni båda två möter grundkraven för att kunna ansöka.

Kan jag samla mina gamla lån när jag ansöker om ett nytt lån?

I ansökningsformuläret väljer du själv om du vill samla dina existerande lån, och hur stor del av dem du vill samla. Det är helt frivilligt att göra detta. Om du för tillfället har många smålån med en hög ränta rekommenderar vi dock att du ansöker för att se om du kan sänka dina månadskostnader.

Top